Євген Клопотенко — один із найвідоміших шеф-кухарів України, ресторатор, громадський активіст. У 2020 році завдяки активній позиції Євгена потребу покращення харчування в освітніх закладах було піднято на державний рівень.
1 вересня 2021 року всі дитячі садочки та школи України перейшли на нові стандарти і норми харчування. Є автором проєкту «Нове Шкільне Харчування», у межах якого створив новий збірник рецептур для навчальних закладів України.
У квітні 2021 року Євген Клопотенко увійшов до авторитетного міжнародного списку 50 Next — переліку професіоналів, які змінюють майбутнє гастрономії, від міжнародного рейтингу найкращих ресторанів світу The World’s 50 Best Restaurants. У 2022 році World Influencers and Bloggers Awards 2022 назвали Євгена фудблогером року.
The Authentic Ukrainian Kitchen
- Вартість від 29 грн
- Термін доставки 1-4 дні
- Доставляємо службами Нова Пошта або Укрпошта
- Безкоштовна доставка від 1000 грн
- Міжнародна відправка (доставка в інші країни світу)
- Повернення, обмін протягом 14 днів
- Готівкою (в відділенні кур'єрської служби)
- Картою VISA або MASTERCARD
- Apple Pay
- Google Pay
Відзначте незалежний дух України в цій кулінарній книзі, яка розкриває унікальні традиції та культуру нації через 100 рецептів, створених найвідомішим шеф-кухарем України. Тепер, як ніколи, українська кухня та культура заслуговують на визнання у всьому світі. У книзі Справжня українська кухня Євген Клопотенко ділиться справжньою їжею України — такою, якою її готують сьогодні, — із сучасними рецептами для знайомих і забутих страв.
Клопотенко — найвідоміший у світі український шеф-кухар. Провідний ресторатор у Києві, переможець українського МайстерШефа та активіст, який просуває українську їжу по всьому світу, він також співпрацював із першою леді Оленою Зеленською, щоб оновити програму шкільних обідів у країні та виступав за визнання ЮНЕСКО спадщини борщу. Рецепти, зібрані в цій книзі, — результат багаторічних досліджень регіональної української кухні.
Після навчання на шеф-кухаря у Франції та професійної роботи у Великій Британії, він повернувся до України з бажанням каталогізувати та популяризувати національну кухню, вільну від впливу радянської пропаганди. Ці страви формують унікальну українську кухню, сформовану традиціями, географією та сільським господарством.
Відома як «житниця Європи», улюблені національні страви України включають:
- Борщ, національний скарб, пікантний буряковий суп — із багатьма варіаціями
- Пампушки, прості часникові булочки
- Голубці, фаршировані капустяні рулети
- Вареники, пельмені з солодкими або солоними начинками
- Деруни, смажені картопляні млинці
- Львівський сирник та багато іншого
Відкрийте нові ідеї використання звичайних овочів, сучасні підходи до ферментації та маринування, насолоду від вареників і простої випічки, ситні тушковані страви та задоволення від десертів, таких як київські цукати. Але ця кулінарна книга — це більше, ніж просто їжа: вона символізує збереження культури, що перебуває під загрозою, та незалежність людей, які зазнають нападів.