Я — Анна Євгенія Янченко, культурологиня, сомельє, винна дослідниця. До знайомства з вином я працювала у світі глянцю — відвідувала світські заходи, працювала в ресторанах з мішленівськими відзнаками, жила у п’ятизіркових готелях, спілкувалася з відомими людьми.
Понад 12 років я вивчаю вино — від ягідки на лозі та збору врожаю до дегустації у лабораторії. Мені пощастило працювати на виноградниках і в погребах Château Latour у Бордо, де побачила, як витонченість вина народжується завдяки залізній дисципліні.
Більше десяти років я ділюся знаннями як викладачка міжнародної школи WSET, співавторка курсів “Wine Start” і авторка власних програм. Мою першу книгу «Вино без правил» додруковували чотири рази. Друга — «29 centuries. Rediscovered history of wine in Ukraine» — принесла Україні першу премію OIV Award.
Віднайдена історія вина в Україні. 29 століть
- Вартість від 29 грн
- Термін доставки 1-4 дні
- Доставляємо службами Нова Пошта або Укрпошта
- Безкоштовна доставка від 1000 грн
- Міжнародна відправка (доставка в інші країни світу)
- Повернення, обмін протягом 14 днів
- Готівкою (в відділенні кур'єрської служби)
- Картою VISA або MASTERCARD
- Apple Pay
- Google Pay
Книга «29 століть. Віднайдена історія вина в Україні» — це український нонфікшн від Анни Євгенії Янченко, сомельє, винної експертки, культурологині, авторки книги «Вино без правил» та викладачки винної школи WSET. Авторка провела вичерпне дослідження історії виноробства та культури споживання вина, щоб представити читачам хроніку формування мистецтва ароматики й смаку.
Під час роботи над книгою було опрацьовано близько 800 текстів: записи етнографічних експедицій, щоденники дослідників, літописи, мемуари, збірки літературних творів. Для аналізу матеріалів Анна Євгенія Янченко заручилася підтримкою фахівців: археологів, істориків та науковців. Видання містить інформаційні виноски, що поглиблюють розуміння історичного контексту, а також авторські ілюстрації та комікси.
В основу нонфікшну «Віднайдена історія вина в Україні» Анна Євгенія Янченко заклала історичні тексти та документи, найдавніші писемні згадки про вино, нотатки археологічних досліджень і старовинні кулінарні книги. Авторка здійснила ґрунтовне дослідження. Однак попри ґрунтовність, стиль книги — легкий, емоційний і захопливий. Мандруючи крізь епохи й відвідуючи низку країн, авторка розповідає, як про схожі риси в розвитку різних виноробних країн, так й про відмінності.
Чи здогадувались ви, що у розвитку виноробства в Бордо та в Мукачево є спільні риси? Чи знали, що у Львові був свій «винний бум», а гетьмани мали винні погреби та замовляли собі тисячі виноградних лоз? Також дослідниця говорить винні смаки відомих історичних персонажів: Тараса Шевченка, Івана Франка, Миколи Гоголя та Григорія Сковороди. Анна Євгенія Янченко ділиться фактами про вплив козацтва та козацької старшини на виноробну індустрію України.
Розповідає про «церковні вина» та про медалі українських вин на міжнародних виставках. Вона не обходить стороною радянський період створення вин та логічно пояснює, звідки брались вина «грушки-яблучка», «чорнила» та «бормотуха» й чому вони мали такий жахливий смак. Окрім цього, в книзі окреслено сучасний стан виноробної галузі України на міжнародній арені та вказано вина, які наразі представляють Україну за кордоном, зокрема в Музеї вина Cité du Vin у Бордо, Франція.