Я — Анна Євгенія Янченко, культурологиня, сомельє, винна дослідниця. До знайомства з вином я працювала у світі глянцю — відвідувала світські заходи, працювала в ресторанах з мішленівськими відзнаками, жила у п’ятизіркових готелях, спілкувалася з відомими людьми.
Понад 12 років я вивчаю вино — від ягідки на лозі та збору врожаю до дегустації у лабораторії. Мені пощастило працювати на виноградниках і в погребах Château Latour у Бордо, де побачила, як витонченість вина народжується завдяки залізній дисципліні.
Більше десяти років я ділюся знаннями як викладачка міжнародної школи WSET, співавторка курсів “Wine Start” і авторка власних програм. Мою першу книгу «Вино без правил» додруковували чотири рази. Друга — «29 centuries. Rediscovered history of wine in Ukraine» — принесла Україні першу премію OIV Award.
Вино без правил
- Вартість від 29 грн
- Термін доставки 1-4 дні
- Доставляємо службами Нова Пошта або Укрпошта
- Безкоштовна доставка від 1000 грн
- Міжнародна відправка (доставка в інші країни світу)
- Повернення, обмін протягом 14 днів
- Готівкою (в відділенні кур'єрської служби)
- Картою VISA або MASTERCARD
- Apple Pay
- Google Pay
Червоне, біле, рожеве, помаранчеве і навіть сіре. Тихе, кріплене чи ігристе. Солодке чи сухе. Старий Світ чи Новий? І це далеко не повний спектр опцій, на які варто зважати, обираючи пляшку вина до вечері. Складно? Насправді ні. У цьому переконана Анна Євгенія Янченко, сомельє та авторка книжки “Вино без правил. Як пити круте вино і не залежати від думки винних снобів”.
Людина, яка знайде вам неймовірне вино за 1000 гривень і дуже добре — за 150 грн, сомельє, яка впевнена — дегустувати та розрізняти аромати й смаки вина можна навчити кожного. У своїй книжці Анна Євгенія пояснює, як читати етикетку і обирати келихи, що таке декантер і звідки взялися таніни, розвіює міфи стосовно порошкових вин, пояснює, чим відрізняється Шампанське від Проссеко, що таке Петнат і хто зіпсував імідж Ламбруско. Вона описує найвідоміші винні регіони світу та пояснює, як винороби створюють вино і для чого витримувати вино в дубових бочках.