Марк Лівін (справжнє ім'я Валерій Катерушин) народився в Івано-Франківську. Почав писати у віці 19 років короткі есе та верлібри, які поширює в соціальних мережах. Працював редактором декількох обласних івано-франківських газет та всеукраїнського тижневика «Новини і сенсації».
З 2010 року, крім журналістики, працює у сфері реклами, маркетингу і копірайтингу. В 2013-2015 роках став контент-директором в digital-агенстві. Після цього у 2016-2017 роках обіймав посаду директора з маркетингу на Громадському телебаченні. В березні 2017 року став заступником головного редактора інтернет-видання The Village Україна.
В 2016 році разом з Катериною Бабкіною запустив bookchallengeua. Метою челенджу була популяризація української книги та читання. Книжкова ініціатива мала велику популярність в соцмережах, також про неї багато писали українські ЗМІ.
В творчості автора надихає соціальна тематика, життєві історії, які він висвітлює не тільки в авторських колонках, але і в своїх книжках. Твори письменника перекладені угорською, румунською, англійською, німецькою, польською мовами.
РаціON. Як їжа впливає на нас, а ми на неї
- Вартість від 29 грн
- Термін доставки 1-4 дні
- Доставляємо службами Нова Пошта або Укрпошта
- Безкоштовна доставка від 1000 грн
- Міжнародна відправка (доставка в інші країни світу)
- Повернення, обмін протягом 14 днів
- Готівкою (в відділенні кур'єрської служби)
- Картою VISA або MASTERCARD
- Apple Pay
- Google Pay
Книга «РаціON. Як їжа впливає на нас, а ми на неї» — це нонфікшн із нутриціології, створений професором-патофізіологом Віктором Досенком і письменницею й редакторкою Іриною Виговською. Видання проілюструвала художниця Маргарита Вінклер. Перед початком роботи над книгою автори поставили собі завдання: не писати сухою академічною мовою й викладати матеріал у легкому стилі без зайвої науковості.
Відтак їхнє напрацювання — це не енциклопедичний огляд системи збалансованого харчування, а радше конструктивний діалог між дослідником і людиною, що тривалий час жила з розладами харчової поведінки. Досенко й Виговська говорять про сутність здорового раціону, окреслюють важливість дієти та аргументують, чому не варто демонізувати їжу або ж діаметрально протилежно — шукати в ній розраду.
Книгу відкриває інтерв'ю з авторами, що висвітлює їхні позиції щодо харчування й впливу продуктів на організм.
Матеріали доповнюють QR-коди, після переходу за якими можна перевірити написане й поглибити знання з конкретної теми.
Наприкінці кожного розділу наведено глосарій з поясненням складних слів і термінів.
У нонфікшні «РаціON. Як їжа впливає на нас, а ми на неї» Віктор Досенко та Ірина Виговська розповідають про принципи еволюційного аспекту споживання їжі. Вони обґрунтовують нейрофізіологічний зв’язок між харчуванням і настроєм, діляться порадами щодо формування повсякденного меню з обов'язковими нутрієнтами та пояснюють, яку користь і шкоду мають певні продукти. Автори не закликають негайно змінювати свої харчові звички, а радять поглянути на їжу під раціональним кутом.
Як не чергувати голодування з переїданням, як припинити нав'язливо рахувати калорії, які переваги та недоліки сучасних трендів у харчуванні та чи навсправжки послідовники вегетаріанства живуть довше? Відповіді дуже близько, залишилося тільки купити «РаціON. Як їжа впливає на нас, а ми на неї». Автори спростовують доволі поширені хибні твердження щодо розробки збалансованого раціону та надають наукове пояснення харчових міфів, створюючи підґрунтя для свідомої взаємодії з їжею.