Bizlit +38 (099) 562-25-63

Друзі, ми продовжуємо працювати в Харкові. Віримо в ЗСУ і Нашу Перемогу! Слава Україні!

У будні і свята

250 грн
250
51 людина додала у Вишлист
Нема в продажі
Обкладинка Тверда
К-ть сторінок 480 стр
ISBN 978-617-679-257-4
Формат 165x215 мм
Мова українська
Доставка:
  • Вартість від 29 грн
  • Термін доставки 1-4 дні
  • Доставляємо службами Нова Пошта або Укрпошта
  • Безкоштовна доставка від 1000 грн
  • Міжнародна відправка (доставка в інші країни світу)
Гарантія:
  • Повернення, обмін протягом 14 днів
Варіанти оплати:
  • Готівкою (в відділенні кур'єрської служби)
  • Картою VISA або MASTERCARD
  • Apple Pay
  • Google Pay

У книзі знаменитої галицької господині та кулінарки Дарії Цвєк зібрано усі секрети приготування страв на щодень. Тут детально розписане меню від кожної пори року до кожного дня, що має тиждень, усіх дванадцяти місяців. Ретельно підібраний перелік страв: на перше, на друге, фруктові салати, десерти, різноманітні напої — допоможе сучасній жінці, яка любить куховарити, з’ясувати усі тонкощі теплової обробки продуктів та обрати, які страви найкраще приготувати в ту чи іншу пору року.

Показати повністю
Відгуки про У будні і свята
0 / 5
Залишити відгук
Дарія Цвєк

Народилася 10 жовтня 1909 року в містечку Гримайлів на Тернопільщині. Тут минало дитинство, тут живуть найсолодші спогади – про перші подаруночки під ялинкою, накрохмалені свіжі скатертини на родинному столі, найсмачніші ласощі з бабуниних рук.

Після закінчення гімназії Дарія Маркевич вступила до педагогічного семінару “Рідної Школи” у Коломиї. Мріяла також вчитися в університеті, але польський уряд на той час не приймав українців на навчання. Панна Дарія грала на флейті в оркестрі Коломийського педагогічного семінару.

Разом із чоловіком пані Дарія переїхала з під Львова на Тернопільщину, вчителювала в містечку Чорткові, селі Солоному, а потім родина оселилася у Станіславові (нині – Івано-Франківськ). Щасливий шлюб, двоє люблячих доньок, тихе родинне життя. У Станіславові працювала у вечірній школі, у технікумі сільського господарства, на станції юних натуралістів.

Довкола Дарії Цвєк завжди гуртувалися люди, бо вона наділена надзвичайним даром – запалюватися ідеєю і йти до мети. Пані Дарія не любить бути другою, тому їй вдається все, за що б вона не бралася. Працювала як квітовод-декоратор – завжди отримувала за свої композиції нагороди на виставках (навіть на ВДНГ). Пані Дарія завжди дбала, щоби довкола усе квітувало. Багато статей про неї, що виходили у різні роки, починаються захопленням журналістів від її квітучого подвір’я. А коли вже пані Дарія взялася за укладання кухарських книг, то отримала найвищу нагороду – любов читача.

Заохотила її до цієї вельми важливої справи відома українська письменниця Ірина Вільде, яка з близькою родичкою Дарії Цвєк ходила до одного класу Станіславської гімназії. От одного разу Ірина Вільде, якій дуже полюбилися ласощі від Дарії Цвєк, взяла її за руку, повела до директора “Каменяра” і сказала йому: “Примусьте її писати книжку з куховарства”. Було це в 1958 му, а вже 1960 року побачила світ перша книга Дарії Цвєк “Солодке печиво”. Книга розійшлася миттєво. Та що й казати – “Солодке печиво” мало дев’ять перевидань, і наклади, як на наш час, були просто космічні! А далі пішли й інші книги.

Пані Дарія – була справжньою трудівницею. Вона мала в собі стільки енергії і завзяття, стільки любові і доброти. Чи не тому доля виявилась до неї винятково прихильною. Зі своїм походженням із старовинної галицької родини, зі своєю приналежністю до національно патріотичної інтелігенції – Дарія Цвєк зуміла не просто вижити в часи терору, обминути тюрми і заслання, але й реалізувати себе як творчу особистість.

Інші книжки цього автора

Малятам і батькам

Дарія Цвєк

150 грн

Нема в продажі

Солодке печиво

Дарія Цвєк

560 грн

Нема в продажі

Ви дивились

Фотографії