Відомий український ресторатор, колумніст, представник одеської культури. Співвласник ресторанної корпорації "Реста". Автор книги "Моя одеська кухня".
Народився в Одесі 1961 року. Закінчив Одеську художню школу, потім – навчання в Одеському кулінарному училищі за спеціальністю «кухар» та заочна освіта у Технікумі громадського харчування за спеціальністю «технолог громадського харчування». Перед тим, як відкрити власний ресторанний бізнес у 1993 році, тривалий час працював управлінцем у державних підрозділах громадського харчування. Першим комерційним проектом Савелія стає компанія "Драйв-Ін", гості якої могли купити піцу, не залишаючи свого автомобіля.
У 2005 році компанія «Драйв-Ін» була перетворена на ресторанну корпорацію «Реста». Під керівництвом Савелія в корпорації «Реста» було придумано та втілено концепції знакових ресторанів «Стейкхаус. М'ясо та вино», «Грінвіч», «Пан-Піцца», «Дача», «Компот» та «Тавернетта». Ці ресторани відвідують відомі артисти, політики та бізнесмени з усього світу, але насамперед вони затребувані одеситами та гостями міста. Відкритий корпорацією «Реста» у Празі ресторан «La Veranda» став першим проектом рестораторів з України, удостоєним згадки у Червоному гіді Мішлен.
Ресторани корпорації «Реста» удостоєні багатьох українських та міжнародних премій. Серед останніх досягнень - "Золота пальмова гілка ресторанного бізнесу 2013" за версією The Leaders Club International, отримана рестораном "Тавернетта".
Савелій Лібкін про свою роботу: «Корпорація «Реста», співвласником якої я є, розвиває ресторанний бізнес вже 20 років, і за цей час нами було відкрито цілу обойма успішних ресторанів. Окремим приводом для гордості є те, що ці заклади стали не лише місцями, куди люди ходять обідати, вечеряти та зустрічатися з друзями, а й перейшли до розряду міських пам'яток, які створюють неповторний образ Одеси».